Wie ben ik?

Ik ben Debbie van Turnhout, 28 jaar oud en getrouwd met mijn man Jimmy. Ik heb Diergeneeskunde gestudeerd aan de Universiteit Utrecht.

We wonen in Veghel met onze hond Chase en twee katten Tommie en Micha. Ik ben door mijn eigen hond, die inmiddels 4 jaar oud is, in aanraking gekomen met kalmerende signalen.

Ik merkte dat mijn manier van opvoeden (volgens de strenge methode van dominantie) niet werkte en ik tegen veel frustratie aan liep in mijn dagelijkse omgang met Chase. Toen ik met Chase ben gaan speuren merkte ik dat dat hem veel voldoening gaf en door de instructrice kwam ik in aanraking met een andere manier van opvoeden.

Ik ben anderhalf jaar geleden gaan meelopen op een hondenschool en ben me daarna meer gaan richten op het speuren. Mijn doel is om een eigen bedrijfje te starten waar puppycursussen, speurlessen, hersenwerklessen, hond en kind cursussen en gedragsconsulten gevolgd kunnen worden. Ik heb dit project opgezet ter afsluiting van mijn opleiding tot gedragstherapeut voor honden bij Calming Signs (2018-2019).